A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму, молоді та спорту Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області

Бібліотека с.Новоселиця Новоселицького старостинського округу №2 Нересницької сільської ради

Бібліотека с.Новоселиця пропонує відвідати фотодокументальну виставку "1939-1945 "Пам'ятаємо. Перемагаємо"

Бібліотека с.Новоселиця пропонує відвідати фотодокументальну виставку "1939-1945 "Пам'ятаємо. Перемагаємо": до Дня пам'яті та примирення та до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка експонується в бібліотеці. Героїзм та жертовність у Другій світовій війні нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути.

09:19 05.05.2023

До Дня Соборності України в бібліотеці підготовлена виставка- спомин "Історичні Віхи новітньої незалежності України "

22 січня Україна відзначає день Соборності. Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919року - історичний акт об'єднання українських земель в одній державі, що увінчав багаторічні прагнення українців розділених кордонами тогочасних імперій. Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність, відстоює свою соборність і волю заради власної держави. До цієї дати в бібліотеці підготовлена виставка- спомин "Історичні Віхи новітньої незалежності України ", на виставці представлені історичні книги про історію нашої країни, про її сьогодення боротьбу за майбутнє.

08:59 23.01.2023

Майстер-клас по виготовленню аплікації на папері до Дня Святого Миколая

День Святого Миколая - це одне з найочікуваніших свят. Щороку популярність цього світлого свята зростає - це своєрідний початок низки новорічних свят і зустріти відсвяткувати його треба весело, креативно, творчо і в колі друзів. Отже ми з користувачами бібліотеки вирішили зробити майстер клас по виготовленню аплікації на папері, схожий на казкове королівство, для дітей може стати одним знай'яскравіших спогадів дитинства. Свята змінюються один за одним, наповнюючи душу веселим настроєм, але починається ряд свят усеж з тихенького візиту доброго Миколая! Враження від заняття яскраво втілені в дитячі творчі роботи.

12:05 19.12.2022

Інформаційна година: "Чорнобиль немає минулого часу"

Щороку 14 грудня, ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу "Укриття " над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з - підконтролю людини після квітневого вибуху. Минають роки після найстрашнішої в світовій історії, техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. З нагоди цієї події в бібліотеці с. Новоселиця З користувачами бібліотеки проведенна інформаційна година: "Чорнобиль немає минулого часу " спрямована розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства.

11:23 14.12.2022

В бібліотеці с. Новоселиця проведений майстер клас по виготовленню макета хустки

З нагоди відзначення дня Української хустки в бібліотеці с. Новоселиця проведений майстер клас по виготовленню макета хустки, цей майстер клас супроводжувався розповіддю про історію хустки. Хустка більш ніж просто головний убір, це історія- доля на уквітчастому полотні. Українська хустка вражає своєю красою, вона -поза часом, є невід'ємною частиною нашої культурної спадщини, бо зберігає традиції родинного вогнища.

11:08 07.12.2022

Тематична виставка " Щоб не плакали душі голодні, свічку пам'яті ти запали..."

Пам'ять про голодомор стала невід'ємною частиною національної пам'яті українського народу. Щороку в четверту суботу листопада українці запалюють свічки, як символ памяті про вбитих голодом. Тож з нагоди цього дня в бібліотеці с.Новоселиця підготовлена тематична виставка " Щоб не плакали душі голодні, свічку пам'яті ти запали..."

15:41 28.11.2022

В бібліотеці с Новоселиця оформлена тематична виставка за назвою: " Божевільний сад пісень "

3 грудня 2022року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди - видатного українського просвітителя - гуманіста, філософа, поета педагога. Григорій Сковорода залишив нащадкам феноменальну духовно - педагогічну спадщину, яка невтрачає свого унікально пізнавального, етиковиховного,естетичного значення і тепер, у період нової української держави, нової освіти. Те, що залишив він нам у спадок, - це цілюще, життедайне джерело, з якого черпатимуть наснагу ще десятки нових поколінь. З нагоди річниці від дня народження Г. С.Сковороди в бібліотеці с Новоселиця оформлена тематична виставка за назвою: " Божевільний сад пісень ".

08:57 28.11.2022

Година історичної памяті: "Навік в памяті народній"

З нагоди річниці визволення Закарпаття в бібліотеці пройшла година історичної памяті: "Навік в памяті народній" 28 жовтня 1944 року, у ході Другої світової війни, найзахідніший регіон України- Закарпаття був визволений від німецьких військ. Вигнання нацистів також стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності.

15:20 25.10.2022

Історико- патріотична виставка книг "Нація нескорених: від козацтва до сьогодення"

    На українців чекає велике державне свято 14 жовтня День Козацтва. На передодні цього свята в бібліотеці с.Новоселиця експонується історико- патріотична виставка книг "Нація нескорених: від козацтва до сьогодення ". На виставці представлені науково- популярні та художні твори, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, книги про подвиги воїнів захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії.

13:54 12.10.2022

Бабин Яр

29 вересня в Україні щорічно відзначають роковини страшної трагедії, яка відбулася в Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Відтак Бабин Яр став символом голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі.І нищили не лише євреїв, а й ромів радянських військовополонених ,українських націоналістів, з нагоди цієї дати користувачі бібліотеки були ознайомлені з цими трагічними подіями, діти з цікавістю слухали розповідь, це дозволило пояснити дітям, що людство зобов'язане пам'ятати чорні сторінки своєї історії та робити все можливе, щоб такі події ніколи не повторювалися.

10:05 29.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу