A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму, молоді та спорту Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області

В Нересницькій ТГ в Краєзнавчому музеї села Терново відбулося відкриття оновленого залу «Етнографічна спадщина»!

Дата: 01.12.2023 15:20
Кількість переглядів: 28

В селі Терново Нересницької територіальної громади в рамках проєкту «Популяризація етнографічної спадщини Нересницької ТГ» відбулося відкриття оновленого залу «Етнографічна спадщина» в Краєзнавчому музеї.

Ця ініціатива реалізована завдяки співпраці з національним природним парком «Карпатський біосферний заповідник».

Кошти виділені проєктом «Підтримка природно-заповідний територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини через Кредитну установу для Відбудови KfW. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України є бенефіціаром проєкту”.

Співфінансування та ремонтні роботи проекту здійснено Нересницькою сільською радою та  відділом житлово-комунального господарства Нересницької сільської ради, а реалізовував проєкт відділ культури, туризму, молоді та спорту Нересницької сільської ради.  

Метою проєкту було зберегти етнографічну спадщину нашого краю та популяризувати Краєзнавчий музей серед населення громади та туристів з інших регіонів. Цей проєкт став важливим кроком в напрямку перетворення  закладу в один з найпривабливіших музеїв Тячівського району, який буде притягувати ще більше туристів, як до Нересницької територіальної грамади так і до території Карпатського біосферного заповідника, частина якого знаходиться в селі Широкий Луг.

   В рамках цієї ініціативи в залі відбулася заміна вікон та дверей, здійснено оздоблення стін, стелі, підлоги, замінено внутрішню електромережу, придбано шафи та стелажі для музейних експонатів, зроблено промоцію закладу у вигляді інформаційних табличок та Біг бордів.

На відкритті були присутні: керівництво громади, депутати та представники КП «Агенція регіонального розвитку Тячівського району». Старостою Новосільського старостинського округу №2 Томишинець Михайлом Івановичем була подарована для музею книга «Новоселиця у минулому і сьогодні».

Дякуємо всім, хто допомагав в реалізації цього проєкту, зокрема КП «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» за консультації під час написання та втілення проєкту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу