A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму, молоді та спорту Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області

В будинку культури села Ганичі відбулася зустріч з народним умільцем села, ткалею Василиною Михайлівною Она під назвою: "Ганичівські вечорниці".

Дата: 30.10.2023 22:00
Кількість переглядів: 9

В будинку культури села Ганичі відбулася зустріч з народним умільцем села, ткалею Василиною Михайлівною Она під назвою: "Ганичівські вечорниці".

Майстриня ткацтва розповідала як у давнину в осінньо - зимовий період, довгими вечорами збиралися дівчата на вечорниці, робили скубілля овечої вовни чи пір'я. Адже, щоб створити домоткане полотно з льону, коноплі чи овечої шерсті, треба було витратити багато часу. Народні ремесла та промисли у селі завжди потребували значних затрат жіночої праці. В основному виготовляли одяг, речі побуту та вжитку.

Учасники любительського об'єднання " Чарівний клубочок" доторкнулись до речей сивої давнини та з цікавістю слухали розповідь старожили села про ткацтво - одне з найпоширеніших ремесел у нашому селі засновницею якого була Гафія Петрівна Візічканич, Заслужений Майстер Народної Творчості. Її талановиті роботи неодноразово були представлені на виставках в Києві, Канаді, Монреалі та інших містах світу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу