A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму, молоді та спорту Нересницької сільської ради Тячівського району Закарпатської області

Надія Іванівна Танчинець (Чендей)

Дата: 06.09.2023 14:45
Кількість переглядів: 53

   Надія Іванівна Танчинець за фахом фізик, але попри свою фахову заангажованість в якості шкільної вчительки, вона має природну тягу до лірики. Наскільки мені відомо, в університеті вона проходила спеціалізацію з астрономії і відчуття Космосу в житті ніколи її не зраджувало. 

    Певно, почалося воно із замилування у дитинстві зоряним небом над Новоселицею, де воно надзвичайно просвітлене, чисте й рясне на невідомі й більш знані світила. 

     Надія Іванівна знала про великі світові обсерваторії та неодмінно й того "Білого Слона " на Чорногорі, але її проникливе око навіть без потужних телескопів уміє проникати в глибини людської душі.

   Природні закони й формули вона вміла і вміє заряджувати поетичним словом високої напруги. Присутність поетичного тексту на її уроках. на вчительських корпоративах була обов'язковою й водночас невимушеною.

   Сама беручись до пера, не ставила перед собою завдання показати майстер-клас української силабо-тоніки й лексичних багаств. Вона пише про речі буденні, але з тих речей складається життя матері, дружини, педагога.

   Прагнучи зібрати під книжковою обкладинкою написане нею досі, автор охоче розкриває читачеві своє власне бачення поетичного Космосу. Не протуберанці й сонячні спалахи вирують в поезії Надії Танчинець, а напрочуд щира жіноча ліричність, яка стане для поціновувача поетичних скарбів справжньою віддушиною. Нині чимало людей береться до літературного ремесла, вбачаючи в цьому певний піар і навіть марнослав'я.

   Спостерігаючи рух Оріона по небосхилу, оманливого й таємничого сузір'я, Надія Танчинець прагне через поетичне слово наблизити його тепло й сяйво до людського серця.

    В неї для цього є всі підстави: життєвий досвід і життєва мудрість, поетичне обдарування і шарм сучасної інтелігентної, не зовсім сільської дами. 

(Передмова Петра Мідянки (член Національної Спілки письменників України) до поезій "Думки вголос" Надії Танчинець)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу